Charisma Bijlefeld - systeemtherapeut

Charisma Bijlefeld

Mijn voornaam Charisma is mij gegeven vanuit een idealisme om intrinsiek te durven gaan en anderen hierin te inspireren; mijn vaders wens. Als eerbetoon aan hem en wat ik van hem heb geleerd, heb ik mijn praktijk de naam Charismata gegeven

Opgegroeid in midden-west-zuid Nederland. Het verdiepen in mensen was al vroeg aanwezig, niet in laatste plaats onder invloed van mijn vader, toch een soort van wereldverbeteraar door ook zijn kinderen aan te moedigen in de basale sfeer van het menszijn iets te betekenen beroepsmatig. Dat er vervolgens door die verdieping ook altijd vraagstukken blijven hangen, geeft mij inspiratie om hierin te wandelen en door te gaan tot op dit moment.

Ontdekken waar ik sta in de wereld

Na de eerste beroepsopleiding toch maar niet in het betaald werk. Eerst maar eens ontdekken waar ik nu eigenlijk sta in deze wereld. Onbetaald opkomen voor emancipatie leek me toen wel wat. Dat er toch op die manier geen opbouw zat in mijn eigen economische onafhankelijkheid, heeft me toch doen duiken in meer opleiding en betaald werk. Zo ben ik in het sociaal cultureel werk gerold voor langere tijd. Vooral het intercultureel werk en de bijbehorende vraagstukken raakte ik door geboeid. Wanneer er verschillen waren kwam ik tot leven en zag en zie ik nog steeds veel uitdaging en groeimogelijkheden. Laten we het gesprek maar aangaan met elkaar, hoe spannend ook. Verschillen maken beweging en dat is van belang.

sleutelhanger Charisma

Verdieping

Vervolgens bleek toch de verdieping met mensen mij het meest te liggen. Het inspireerde me en ik daardoor inspireerde ik ook anderen. En dat voelde het meest kloppend. De weg die eigenlijk vanzelf kwam. Zo ook de passende opleidingen, waardoor ik juist door de (therapeutische) verdieping ook organisaties en de medewerkers veel beter leerde begrijpen. Dat bracht me tot de laatste opleiding tot systeemspecialist, die hierop een klap kon geven. Daar ben ik nu. Naast mijn baan als bedrijfscoach, werk ik sinds 3 jaar solo voor mijzelf.

Vragen staat vrij!